Wykonanie
Bruschetta- d anie pachnące
bazylią,
czosnkiem i
pomidorami.Bruschetta jest idealną przekąską na przyjęciu lub daniem na lekką i aromatyczną kolację.


Składniki:
bagietkaoliwaFarsz do bruschetty:2 duże
pomidory pokrojone w kostkęłyżka
oliwyposiekana świeża
bazylia (8 dużych listków)3 wyciśnięte przez praskę ząbki
czosnkułyżeczka
octu balsamicznegosólpieprzPrzygotowanie:Składniki farszu mieszamy w miseczce.
Bagietkę kroimy na kromeczki, polewamy
oliwą (około pół łyżeczki na kromkę) i zapiekamy w piecu około 5 minut (175 stopni z termoobiegiem). Musimy uzyskać efekt
chrupkiego pieczywa.Wyjmujemy z pieca, nakładamy na wierzch farsz, od razu podajemy.Smacznego :)Zachęcam do zobaczenia propozycji na inne grzanki .Danie dołączam do akcji: