ßßß
 
            
         Ja zdecydowałam się na użycie świeżych pomidorów, w końcu teraz są najsmaczniejsze, ale z powodzeniem można użyć również suszonych, w zalewie z oliwy.Zapraszam!Składniki:1,5 szklanki pomidorów koktajlowych1/2 szklanki migdałów bez skórek2 ząbki czosnkukilka listków bazylii100 g startego parmezanuoliwa z oliweksól, pieprzWykonanie :Migdały prażymy na patelni na złoto, studzimy. Pomidory, migdały, bazylię, obrane ząbki czosnku i parmezan umieszczamy w blenderze i blendujemy na gładką masę.Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy stopniowo oliwę, aby uzyskać zadowalającą nas konsystencję.
Ja zdecydowałam się na użycie świeżych pomidorów, w końcu teraz są najsmaczniejsze, ale z powodzeniem można użyć również suszonych, w zalewie z oliwy.Zapraszam!Składniki:1,5 szklanki pomidorów koktajlowych1/2 szklanki migdałów bez skórek2 ząbki czosnkukilka listków bazylii100 g startego parmezanuoliwa z oliweksól, pieprzWykonanie :Migdały prażymy na patelni na złoto, studzimy. Pomidory, migdały, bazylię, obrane ząbki czosnku i parmezan umieszczamy w blenderze i blendujemy na gładką masę.Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy stopniowo oliwę, aby uzyskać zadowalającą nas konsystencję. Gotowe pesto dodajemy do ugotowanego, odcedzonego makaronu i dokładnie mieszamy.Aby urozmaicić danie, posypałam je kwiatami bazylii, mają bardzo ciekawy smak - anyżowy.
Gotowe pesto dodajemy do ugotowanego, odcedzonego makaronu i dokładnie mieszamy.Aby urozmaicić danie, posypałam je kwiatami bazylii, mają bardzo ciekawy smak - anyżowy. Smacznego!
Smacznego!