ßßß
 
            
         Składniki:400 g pomidorków cherry100 g migdałów ze skórką70 g parmezanugarść świeżej bazylii (20 dużych listków)3 ząbki czosnku50 ml oliwy z oliweksól, pieprzdo podania:makaron tagliatellePrzygotowanie:W dzbanku blendera umieszczamy umyte i przepołowione pomidory, migdały, bazylię, czosnek oraz oliwę. Blendujemy do momentu rozdrobnienia składników, pilnując aby konsystencja nie była zbyt gładka i wodnista. Dodajemy parmezan i mieszamy łyżką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron łączymy z pesto i nakładamy na talerze. Pozostałe pesto przechowujemy w słoiczku, w lodówce do 24h. Smacznego!
Składniki:400 g pomidorków cherry100 g migdałów ze skórką70 g parmezanugarść świeżej bazylii (20 dużych listków)3 ząbki czosnku50 ml oliwy z oliweksól, pieprzdo podania:makaron tagliatellePrzygotowanie:W dzbanku blendera umieszczamy umyte i przepołowione pomidory, migdały, bazylię, czosnek oraz oliwę. Blendujemy do momentu rozdrobnienia składników, pilnując aby konsystencja nie była zbyt gładka i wodnista. Dodajemy parmezan i mieszamy łyżką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron łączymy z pesto i nakładamy na talerze. Pozostałe pesto przechowujemy w słoiczku, w lodówce do 24h. Smacznego!
 Ten oraz inne smaczne przepisy na wykorzystanie pomidorów znajdziecie w pierwszym numerze Magazynu Kocioł, który współtworzę z innymi blogerami kulinarnymi z Dolnego Śląska. Gorąco zachęcam Was do lektury! (wystarczy kliknąć w okładkę, aby przejść do przeglądania magazynu).
Ten oraz inne smaczne przepisy na wykorzystanie pomidorów znajdziecie w pierwszym numerze Magazynu Kocioł, który współtworzę z innymi blogerami kulinarnymi z Dolnego Śląska. Gorąco zachęcam Was do lektury! (wystarczy kliknąć w okładkę, aby przejść do przeglądania magazynu).