Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
papryka kolorowa 1 sztuk
dymka 2 sztuk
fasolka szparagowa 100 gramów
brokuły 100 gramów
kalafior 100 gramów
marchewka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Warzywa oczyścić osączyć.
Brokuły i
kalafior podzielić na różyczki,
fasolkę pociąć na kawałki.
Marchewkę pokroić na zapałkę,
paprykę w kostkę, a
dymki w piórka.
Szczypior grubo posiekać.
Jajka zmiksować z
mąką i doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Warzywa smażyć 10 minut na
oleju, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i dodać
szczypior.Z masy jajecznej usmażyć na
maśle 2 omlety. Nałożyć jarzynkę i złożyć na pół.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: