Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
papryka kolorowa 2 sztuk
dymka ze
szczypiorkiem 3 sztuk
fasolka szparagowa 100 gramów
brokuły 100 gramów
kalafior 100 gramów
marchewka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Warzywa oczyścić, obrać i opłukać.
Brokuły i
kalafior podzielić na różyczki.
Fasole pociąć na kawałki.
Marchewkę pokroić w słupki,
paprykę w kostkę,
dymkę w piórka, a
szczypiorek w dość duże krążki.
Jajka wymieszać z
mąką, doprawić
solą oraz
pieprzem. W szerokim rondlu rozgrzać
oliwę, wrzucić pokrojone warzywa(oprócz
szczypiorku). Mieszając smażyć 5 minut. Oprószyć
solą,
pieprzem i
ziołami, dodać
szczypiorek. Podlać 3 łyżkami
wody i dusić, aż do miękkości.Na patelni rozgrzać połowę
masła. Wlać połowę masy jajecznej. Poruszać patelnią, aby masa równomiernie się rozlała. Gdy powierzchnia omletu się zetnie, zsunąć go na talerz. Ułożyć połowę przygotowanych warzyw. Złożyć omlet na pół. W ten sam sposób przygotować drugi omlet. Podawać natychmiast po przygotowaniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: