Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
borowik 8 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
pomidor 2 sztuk
zioła 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyścić i umyć
grzyby oraz warzywa:
paprykę,
cukinię,
cebulę,
pomidory.
Papryki pokroić w kilku centymetrowe paseczki,
cukinię w kostkę,
cebulę posiekać,
pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.
Grzyby pokroić w kostkę i ugotować 15-20 minut w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać
oliwę i zeszklić
cebulę, a następnie dodać
paprykę i
cukinię. Smażyć około 5-7 minut. Następnie dodać pół szklanki
wody, pokrojone i obrane ze skórki
pomidory, przykryć pokrywką lub też całość przełożyć do rondelka z pokrywką i dusić przez około 10-15 minut. Pod koniec duszenia dodać ugotowane
grzyby i
przyprawy. Gorące leczo wyłożyć na półmisek. Można podawać z
ciemnym ryżem, pieczonymi
kartofelkami lub ciemnym
makaronem posypane obficie posiekanym
szczypiorem lub
natką z
pietruszki.Uwagi:
Zioła:
tymianek,
oregano,
bazylia,
sól i
pieprzJarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: