ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoborowik 8 sztukpapryka czerwona 1 sztukcukinia 1 sztukcebula 1 sztukoliwa 3 łyżek stołowychpomidor 2 sztukzioła 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyścić i umyć grzyby oraz warzywa: paprykę, cukinię, cebulę, pomidory. Papryki pokroić w kilku centymetrowe paseczki, cukinię w kostkę, cebulę posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Grzyby pokroić w kostkę i ugotować 15-20 minut w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę, a następnie dodać paprykę i cukinię. Smażyć około 5-7 minut. Następnie dodać pół szklanki wody, pokrojone i obrane ze skórki pomidory, przykryć pokrywką lub też całość przełożyć do rondelka z pokrywką i dusić przez około 10-15 minut. Pod koniec duszenia dodać ugotowane grzyby i przyprawy. Gorące leczo wyłożyć na półmisek. Można podawać z ciemnym ryżem, pieczonymi kartofelkami lub ciemnym makaronem posypane obficie posiekanym szczypiorem lub natką z pietruszki.Uwagi:Zioła: tymianek, oregano, bazylia, sól i pieprzJarzyny i Pasztety weg.Potrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: