ßßß Cookit - przepis na Leczo z cukini i grzybów

Leczo z cukini i grzybów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
borowik 8 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
pomidor 2 sztuk
zioła 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyścić i umyć grzyby oraz warzywa: paprykę, cukinię, cebulę, pomidory. Papryki pokroić w kilku centymetrowe paseczki, cukinię w kostkę, cebulę posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Grzyby pokroić w kostkę i ugotować 15-20 minut w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę, a następnie dodać paprykę i cukinię. Smażyć około 5-7 minut. Następnie dodać pół szklanki wody, pokrojone i obrane ze skórki pomidory, przykryć pokrywką lub też całość przełożyć do rondelka z pokrywką i dusić przez około 10-15 minut. Pod koniec duszenia dodać ugotowane grzyby i przyprawy. Gorące leczo wyłożyć na półmisek. Można podawać z ciemnym ryżem, pieczonymi kartofelkami lub ciemnym makaronem posypane obficie posiekanym szczypiorem lub natką z pietruszki.
Uwagi:
Zioła: tymianek, oregano, bazylia, sól i pieprz
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/412/Leczo-z-cukini-i-grzybow