Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
kapusta włoska 400 gramów
piersi kurczaka 500 gramów
szczypiorek 1 pęczek
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
ser gorgonzola 100 gramów
parmezan 50 gramów
śmietana 1 szklanek
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę posiekać, a
kapustę poszatkować.
Mięso pokroić w paski. Oczyszczony, osaczony
szczypiorek posiekać. Oczyszczona
paprykę pokroić w drobna kostkę.
Mięso podsmażyć na rozgrzanej
oliwie. Zdjąć z patelni, oprószyć
sola oraz
pieprzem i trzymać w cieple. A na patelni stopić
masło i zeszklić na nim
cebulę. Dodać
kapustę, wymieszać, przykryć i dusić 15 minut.Pokruszona gorgonzolę wymieszać z startym
parmezanem i
śmietaną. Wlać na patelnie, mieszając, podgrzewać, a z
ser się roztopi. Dodać
paprykę oraz
mięso, doprawić do smaku i dusić jeszcze 10 minut. Przed podaniem posypać posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: