ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser camembert 120 gramówziemniaki 6 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkiboczek 150 gramówoliwa 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychśmietana 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki ugotować i pokroić na plastry. Oczyszczona cebule pokroić w piórka, a czosnek posiekać. Boczek pokroić w kostkę lub na paski. Połowę oliwy i masło rozgrzać na patelni, podsmażyć ziemniaki i przełożyć je do żaroodpornego naczynia. Oprószyć sola oraz pieprzem.Na pozostałym tłuszczu usmażyć boczek, cebulę oraz czosnek i przełożyć do ziemniaków. Zapiekankę polać śmietaną. Ser pokroi c na plastry i ułożyć na wierzchu. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podawać z sałatą.Uwagi:Ser camembert można zastąpić serem brie lub serem grojer, a boczek bekonem lub wędzona szynką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser camembert 120 gramówziemniaki 6 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkiboczek 150 gramówoliwa 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychśmietana 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki ugotować i pokroić na plastry. Oczyszczona cebule pokroić w piórka, a czosnek posiekać. Boczek pokroić w kostkę lub na paski. Połowę oliwy i masło rozgrzać na patelni, podsmażyć ziemniaki i przełożyć je do żaroodpornego naczynia. Oprószyć sola oraz pieprzem.Na pozostałym tłuszczu usmażyć boczek, cebulę oraz czosnek i przełożyć do ziemniaków. Zapiekankę polać śmietaną. Ser pokroi c na plastry i ułożyć na wierzchu. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podawać z sałatą.Uwagi:Ser camembert można zastąpić serem brie lub serem grojer, a boczek bekonem lub wędzona szynką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: