Wykonanie
Od czego by tu zacząć?! Może od tego, że jest to danie znakomite zarówno roladki jak i delikatne risotto. W najbliższym czasie mam powtórzyć tą potrawę bo tak zasmakowała moim głodomorą :)



Składniki na roladki:2
piersi z kurczaka3 kopiaste łyżki
serka typu Philadelphia
sólpieprz1 jako
mąka do obtoczenia roladek1/2 czerwonej i 1/2
żółtej papryki grillowanej1 szklanka
ryżu (najlepiej arborio)
bulion warzywny ilość zależy od tego ile będzie "pił"
ryżsólpieprz1
cukinia1
cebulakoperekokoło 100 ml
śmietany słodkiej
masłoNa rozgrzanym
maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę
cebulkę, pokrojoną w większą kostkę
cukinię do tego dorzucamy
ryż i chwile smażymy (aż
ryż się zeszkli) na całość wylewamy
bulion i gotujemy na bardzo małym ogniu tak żeby
ryż się nie przypalił, w razie konieczności dolewamy
bulion gotujemy do miękkości
ryżu. Dolewamy
śmietanę, dodajemy
koperek i doprawiamy.
Piersi z kurczaka oczyszczamy i rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty oprószamy je z każdej strony
solą i
pieprzem.
Serek mieszamy z pokrojonymi w kostkę
paprykami. Smarujemy nasze
mięso gotowym
serkiem i ciasno zwijamy. Roladki maczamy w roztrzepanym
jajku i obtaczamy w
mące. Smażymy na rozgrzanym
oleju na niewielkim ogniu. Smacznego