Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 0,5 szklanek
mąka gryczana 0,5 szklanek
mleko 2 szklanek
jajka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
szynka 100 gramów
pory 2 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
oliwa 2 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
margaryna 2 łyżek stołowychgałka muszkarołowa według uznaniaWykonanie:Ciasto: obie
mąki,
jajko i
mleko zmiksować. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Przykryć i odstawić na 30 minut.Farsz: oczyścić
pory i pokroić na cienkie plasterki tylko białą część, obsmażyć na
maśle, mieszając, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz gałką. Wlać 1,5 łyżki gorącej
wody, dusić 10 min. Wlać
śmietanę, mieszając, podgrzewać, aż nadmiar płynu odparuje. Zdjąć z ognia i wymieszać z
szynką pokrojoną w paseczki.Ciasto wymieszać i usmażyć z niego, na
oleju, cienkie naleśniki. Na każdym rozsmarować farsz, oprószyć
startym serem i zwinąć w rulonik. Naleśniki ułożyć w wysmarowanym
margaryną naczyniu żaroodpornym, posypać resztą
startego sera oraz grudkami
margaryny. Zapiekać ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-21Do wypróbowania!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: