Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopierożki tortellini 500 gramów
masło 1 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
mleko 300 mililitrów
śmietana 200 mililitrów
ser żółty 100 gramów
brokuły 300 gramów
boczek 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Masło rozpuścić na patelni, dodać
make i wymieszać. Wlać
mleko oraz gęsta
śmietanę i gotować na małym ogniu 5 minut. Dodać połowę
utartego sera, mieszając, doprawić
sola oraz
pieprzem. Oczyszczone
brokuły sparzyć gorącą
wodą, pokroić na małe kawałki i razem z ugotowanymi pierożkami oraz pokrojonym
boczkiem przełożyć do formy. Całość zalać sosem i posypać resztą
utartego sera. Piec w piekarniku ok. 15 minut.Uwagi:
Boczek można zastąpić
szynką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: