Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 0,5 sztuk
mleko 3 szklanek
masło 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
wino białe 0,5 szklanek
ziemniaki 6 sztuk
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W pół litrze
wody ugotować oczyszczonego
kurczaka. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić na 2 łyżkach
masła, posypać
mąką i dodać do
wywaru. Wlać
mleko oraz
wino i gotować 10 minut. Wsypać
starty ser. Zaprawić zupę
śmietaną i zagotować. doprawić do smaku gałką,
sola oraz
pieprzem. Ugotowane wcześniej
ziemniaki oraz kawałki
kurczaka opiec na reszcie
masła i podawać razem z zupą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: