Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
masło 0,3 kostek
mąka 1 szklanek
jajka 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
cukinia 1 sztuk
por 1 sztuk
szynka 150 gramów
śmietana 1 szklanek
jajka 4 sztuk
ser żółty 100 gramów
zioła prowansalskie 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: przesiana
make posiekać z
masłem, dodać szczyptę
soli oraz
jajko i zagnieść gładkie ciasto.
Ciastem wylepić natłuszczona formę, nakłuć ciasto widelcem kilka
razy.Farsz: w kostkę pokroić
szynkę, oczyszczone
marchewki gotować kilka minut we wrzątku, ostudzona pokroić w kostkę. Umytą, osuszona
cukinię pokroić w kostkę i razem z pokrojonym
porem smażyć przez chwilę na
maśle. Wymieszać
szynkę z warzywami i przełożyć na ciasto.
Śmietanę wymieszać z
jajkami,
ziołami oraz
startym serem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i polać warzywa. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Podawać tartę gorącą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: