ßßß Cookit - przepis na Kruche babeczki nadziewane sałatką porową

Kruche babeczki nadziewane sałatką porową

nazwa

Wykonanie

Niecodzienny sposób podania sałatki. Prezentuje się wyśmienicie, smakuje jeszcze lepiej,
Składniki na ciasto:
30 dag mąki,
15 dag masła,
1/3 szklanki kwaśnej śmietany,
1 jajko.
Składniki na nadzienie:
2 pory,
2 łyżki masła,
2 jajka,
sól do smaku,
pieprz do smaku.
Wykonanie ciasta:
Mąkę posiekać z masłem i jajkiem dodając po trochę śmietanę. Zagnieść kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce.
Wykonanie:
Pory dokładnie umyć, cienko pokroić i udusić na maśle. Pod koniec duszenia dodać jajka i przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać odpowiednie do foremek krążki i oblepiać wcześniej wysmarowane tłuszczem foremki. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiec na złoty kolor. Następnie wyjąć z pieca foremki, napełniać nadzieniem, ponownie podpiec i podawać na ciepło.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/05/kruche-babeczki-nadziewane-saatka-porowa.html