ßßß Cookit - przepis na Paszteciki z farszem jajeczno-porowym

Paszteciki z farszem jajeczno-porowym

nazwa

Wykonanie

Składniki
1/2 płata ciasta francuskiego
2 jajka
2 łyżki gęstej śmietany
biała część pora
sól, pieprz
1 łyża masła do smażenia
Sposób przygotowania
Pora pokroić w półplasterki i zeszklić na maśle. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na grubym oczku, wymieszać z porem i śmietaną . Doprawić sola i pieprzem. Farsz rozsmarować na cieście francuskim, zwinąć w rulon, pokroić. Wierzch pasztecików ponacinać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor (około 25-30 minut). Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/paszteciki_francuskie.htm