Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 300 gramów
drożdże 20 gramów
mleko 0,5 szklanek
jajka 2 sztuk
mąka 1 szklanek
parmezan 100 gramów
śmietana 100 gramów
czosnek 1 ząbki
brokuły 100 gramów
szalotka 1 sztuk
pomidorki koktajlowe 12 sztuk
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i przepuścić przez praskę.
Drożdże rozrobić z letnim
mlekiem i łyżka
mąki i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Jak podwoi objętość wymieszać z pozostałą
mąka,
ziemniakami, roztrzepanymi
jajkami,
śmietana i startym
parmezanem. Doprawić
ziołami,
pieprzem i
solą oraz rozdrobnionym
czosnkiem. Na koniec dodać zblanszowane i pokrojone na małe kawałki różczki
brokułów oraz posiekana
cebulkę. w zagłębienia formy do muffinek włożyć papierowe foremki i napełnić je
ciastem. Na wierchu każdej muffinki ułożyć pomidorek i lekko wcisnąć go do srodka. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: