ßßß Cookit - przepis na Minipizze z rybkami i pomidorami

Minipizze z rybkami i pomidorami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 350 gramów
mleko 0,5 szklanek
drożdże 30 gramów
jajka 2 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
pomidory 5 sztuk
szprotki wędzone 250 gramów
parmezan 2 łyżek stołowych
oregano według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wymieszać drożdże z 4 łyżkami ciepłego mleka i pozostawić do wyrośnięcia. Do przesianej maki dodać jajko, sól, pozostałe mleko i rozczyn. Wyrobić ciasto, posmarować połowa oliwy i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi objętość, podzielić je na 8 części. Z każdej uformować placek. Wierzchy placków posmarować resztą oliwy i roztrzepanym jajkiem. Umyte, osuszone pomidory pokroić w plastry lub kawałki i obłożyć nimi placki. Z rybek usunąć głowy i ogony, i ułożyć na pomidorach. Oprószyć sola, pieprzem, oregano oraz startym parmezanem. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9434/Minipizze-z-rybkami-i-pomidorami