Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
jajka 4 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
bryndza 150 gramów
pomidory 4 sztuk
cukinia 0,5 sztuk
bakłażan 0,5 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane
ziemniaki zmiksować z 3
żółtkami,
śmietana i
bryndzą oraz delikatnie wymieszać z pianą ubitą na sztywno z 4
białek. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Masę przełożyć do natłuszczonej i obsypanej
bułką średniej wielkości tortownicy. Posmarować
żółtkiem i piec 45 minut w 180 stopniach.sparzone
pomidory obrać ze skórki i razem z
cukinia i
bakłażanem pokroić w kostkę. Na
oliwie podsmażyć najpierw
cukinie i
bakłażana, a
potem połowę
pomidorów. Dusić ok. 10 minut, doprawić
ziołami,
pieprzem oraz
solą. Pozostałe
pomidory zmiksować z
czosnkiem, doprawić
sola i
pieprzem, podgrzać. Babkę podawać z warzywami i sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia Polska
Pieczywo weg.Potrawy z
seremKomentarze:Autor: milkaData: 2009-10-15polecam bardzo dobre palce lizac!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: