ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekcukier 0,75 szklanekmasło 200 gramówżółtka 4 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptawiórki kokosowe 60 gramówjabłka 1,5 kilogramówcukier 250 gramówser mielony 150 gramówbiałka 4 sztukwiórki kokosowe 150 gramówrodzynki 1 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukśmietana 90 mililitrówżółtka 2 sztukmasło 50 gramówsok z cytryny według uznaniarum 3 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto: z przesianej mąki, proszku dopieczenia, cukru(0,75 szklanki), 4 żółtek, 200g masła, 60g wiórek kokosowych i szczypty soli zagnieść ciasto, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Rozwałkować i wylepic nim dno oraz boki, wyścielonej papierem do pieczenia, formy. Gęsto po nakłuwać i wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Wypłukane, osączone rodzynki zalać rumem i odstawić. 50g masła utrzeć z 2 żółtkami oraz zmielonym twarogiem i wymieszać z wiórkami kokosowymi(150g). Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z masa twarogową i rodzynkami. Połączyć ze śmietaną ubitą z cukrem waniliowym oraz z pianą ubitą z białek. Masę rozsmarować na lekko podpieczonym, przestudzonym spodzie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 60 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: