ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z nadziewanych kulek mięsnych

Szaszłyki z nadziewanych kulek mięsnych

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone drobiowe 700 gramów
mleko 0,5 szklanek
kajzerka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
parmezan tarty 4 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
zioła prowansalskie według uznania
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
oliwki marynowane czarne 10 sztuk
oliwki zielone nadziewane 10 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
papryka mielona według uznania
rozmaryn według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, startą na tarce cebulę, parmezan i jajko. Wyrobić masę, jeśli jest za rzadka to dodać trochę bułki tartej, doprawić do smaku rozdrobnionym czosnkiem, ziołami, solą oraz pieprzem. Starannie wymieszaną masę mięsną odstawić na 30 minut do lodówki.
Pomidorki umyć i osuszyć. Oliwki osączyć z zalewy. Oliwki i pomidorki obtoczyć w masie mięsnej formując kulki. Na patyczki wbić po 3 kulki z różnym nadzieniem. Usmażyć na rumiano w rozgrzanym głębokim oleju lub upiec na grillu. Podawać z dodatkiem jogurtowych dipów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4532/Szaszlyki-z-nadziewanych-kulek-miesnych