ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone drobiowe 700 gramówmleko 0,5 szklanekkajzerka 1 sztukcebula 1 sztukparmezan tarty 4 łyżek stołowychjajko 1 sztukczosnek 3 ząbkizioła prowansalskie według uznaniapomidorki koktajlowe 10 sztukoliwki marynowane czarne 10 sztukoliwki zielone nadziewane 10 sztukbułka tarta 4 łyżek stołowychpapryka mielona według uznaniarozmaryn według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, startą na tarce cebulę, parmezan i jajko. Wyrobić masę, jeśli jest za rzadka to dodać trochę bułki tartej, doprawić do smaku rozdrobnionym czosnkiem, ziołami, solą oraz pieprzem. Starannie wymieszaną masę mięsną odstawić na 30 minut do lodówki.Pomidorki umyć i osuszyć. Oliwki osączyć z zalewy. Oliwki i pomidorki obtoczyć w masie mięsnej formując kulki. Na patyczki wbić po 3 kulki z różnym nadzieniem. Usmażyć na rumiano w rozgrzanym głębokim oleju lub upiec na grillu. Podawać z dodatkiem jogurtowych dipów.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: