Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone drobiowe 700 gramów
mleko 0,5 szklanek
kajzerka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
parmezan tarty 4 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
zioła prowansalskie według uznania
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
oliwki marynowane czarne 10 sztuk
oliwki zielone nadziewane 10 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
papryka mielona według uznania
rozmaryn według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Do
mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą
kajzerkę, startą na tarce
cebulę,
parmezan i
jajko. Wyrobić masę, jeśli jest za rzadka to dodać trochę
bułki tartej, doprawić do smaku rozdrobnionym
czosnkiem,
ziołami,
solą oraz
pieprzem. Starannie wymieszaną masę
mięsną odstawić na 30 minut do lodówki.
Pomidorki umyć i osuszyć.
Oliwki osączyć z zalewy.
Oliwki i
pomidorki obtoczyć w
masie mięsnej formując kulki. Na patyczki wbić po 3 kulki z różnym nadzieniem. Usmażyć na rumiano w rozgrzanym głębokim
oleju lub upiec na grillu. Podawać z dodatkiem
jogurtowych dipów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: