ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone mieszane 500 gramówcebula 1 sztukjajka 1 szklanekmleko 0,5 szklanekkajzerka 1 sztukkromki chleba czerstwego 5 sztukolej 3 łyżek stołowychtymianek według uznaniapapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Namoczoną w mleku, odciśniętą kajzerkę, dodać do mięsa. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na łyżce oleju również dodać do mięsa. Wbić jajko. Mieszając, doprawić do smaku papryka, solą, pieprzem oraz tymiankiem i dobrze wyrobić.Z kromek odkroić skórkę, a miękisz pokroić w drobniutką kosteczkę, rozsypać na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. piec 5 minut, aż powstaną chrupiące i złociste grzanki.Z masy mięsnej formować kuleczki i obtaczać je w grzankach, lekko wciskając w mięso. Obsmażyć je na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Układać na wyścielonej pergaminem blasze i piec jeszcze 6 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ryżem i surówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: