Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
kukurydza z puszki 0,5 szklanek
kajzerka 1 sztuk
mleko 0,5 listków
cebula 1 sztuk
mięso mielone 600 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
papryka mielona według uznania
rozmaryn według uznania
oliwa 3 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso mielone wymieszać z osączoną
kukurydzą, z tartą na tarce
cebulą, z namoczoną w
mleku i odciśniętą
kajzerką i z roztrzepanymi
jajkami. Dosypać tyle
tartej bułki, aby masa
mięsna dała się formować.
Mięso pikantnie doprawić zmiażdżonym
czosnkiem, drobno posiekanymi igiełkami
rozmarynu, mieloną
papryką solą i
pieprzem. całość dokładnie wyrobić i wilgotnymi dłońmi uformować wałeczki o średnicy ok. 3 cm i długości 8 cm. Wałeczki nadziewać na patyczki, posmarować
oliwą, ułożyć na tackach do grillowania i piec do zrumienia na grillu lub w piekarniku, często obracając i smarując
oliwą ( ok. 15 - 20 minut). Podawać z
sałatką pomidorową i grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: