ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z kukurydzą

Szaszłyki z kukurydzą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
kukurydza z puszki 0,5 szklanek
kajzerka 1 sztuk
mleko 0,5 listków
cebula 1 sztuk
mięso mielone 600 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
papryka mielona według uznania
rozmaryn według uznania
oliwa 3 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso mielone wymieszać z osączoną kukurydzą, z tartą na tarce cebulą, z namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką i z roztrzepanymi jajkami. Dosypać tyle tartej bułki, aby masa mięsna dała się formować. Mięso pikantnie doprawić zmiażdżonym czosnkiem, drobno posiekanymi igiełkami rozmarynu, mieloną papryką solą i pieprzem. całość dokładnie wyrobić i wilgotnymi dłońmi uformować wałeczki o średnicy ok. 3 cm i długości 8 cm. Wałeczki nadziewać na patyczki, posmarować oliwą, ułożyć na tackach do grillowania i piec do zrumienia na grillu lub w piekarniku, często obracając i smarując oliwą ( ok. 15 - 20 minut). Podawać z sałatką pomidorową i grzankami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4533/Szaszlyki-z-kukurydza