ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegokukurydza z puszki 0,5 szklanekkajzerka 1 sztukmleko 0,5 listkówcebula 1 sztukmięso mielone 600 gramówjajka 2 sztukbułka tarta 3 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkipapryka mielona według uznaniarozmaryn według uznaniaoliwa 3 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso mielone wymieszać z osączoną kukurydzą, z tartą na tarce cebulą, z namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką i z roztrzepanymi jajkami. Dosypać tyle tartej bułki, aby masa mięsna dała się formować. Mięso pikantnie doprawić zmiażdżonym czosnkiem, drobno posiekanymi igiełkami rozmarynu, mieloną papryką solą i pieprzem. całość dokładnie wyrobić i wilgotnymi dłońmi uformować wałeczki o średnicy ok. 3 cm i długości 8 cm. Wałeczki nadziewać na patyczki, posmarować oliwą, ułożyć na tackach do grillowania i piec do zrumienia na grillu lub w piekarniku, często obracając i smarując oliwą ( ok. 15 - 20 minut). Podawać z sałatką pomidorową i grzankami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: