Wykonanie
Osoby, które chętnie jedzą
ser żółty i
mięso mielone powinny spróbować ich połączenia. Ja dziś wypróbowałam i
będę do nich powracać.
Składniki:(na 5 kotletów)350g
mięsa mielonego,1
jajko,2 ząbki
czosnku,1/2
cebuli,
sól,
pieprz,
majeranek,
bułka tarta,kilka łyżek
mleka,
ser żółty - ja użyłam
sera w kształcie krążków 5szt.x20g.Przygotowanie:
Przygotować
ser żółty - nie musi być taki jakiego ja użyłam, może być inny pokrojony w kostki po 20g.
Mięso mielone wymieszać z
jajkiem i
przyprawami,
bułką tartą (
bułki tartej wsypać ok.2 czubatych łyżek - polać po tej
bułce mlekiem by zmiękła).
Mięso podzielić na 5 części. Do każdej części włożyć kawałek
sera żółtego, tak by nigdzie nie wystawał i uformować kotlety. Obtoczyć w
bułce tartej i włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na średnim ogniu, kilka minut z każdej strony.Smacznego!!!