Wykonanie
Składniki:60dag
mięsa mielonego,5 jaj,
bułka tarta,
cebula,
sól,
pieprz,
majeranek,trzy ząbki
czosnku,duża garść zielonej
pietruszki (może być mrożona).Przygotowanie:4
jajka ugotować na twardo.
Jajko, garść
bułki tartej,
cebulę pokrojoną w kostkę, wyciśnięte ząbki
czosnku,
sól,
pieprz,
majeranek i posiekaną
pietrzuszkę wymieszać z
mięsem mielonym.
Mięso uformować w łódkę i ułożyć na środku, wzdłuż pokrojone na pół
jajka. Uformować na kształt rolady, tak by
jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h.Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również nadaje na kanapki.
Smacznego!!!