Wykonanie
Historia mielonego z grilla jest
banalna. Za późno zebrałam się na zakupy i cały sklepowy zapas
karkówki zdążył się sprzedać :) W ten prosty sposób zostałam zmobilizowana do kolejnego ekperymentu - może "eksperyment" to moje drugie imię? :) Kilkakrotnie widziałam w ten sposób serwowane
mięso mielone, ale go nie próbowałam. Pierwszą próbę uważam za udaną ;)
Składniki:50 dag
mielonego mięsa wieprzowego1
cebula1 ząbek
czosnku1
jajko6 łyżek
bułki tartej2 łyżki ulubionej
musztardysólpieprzSposób przygotowania:
Cebulę i
czosnek drobno posiekaj. Wymieszaj warzywa z
mięsem,
jajkiem,
przyprawami i
bułką tartą. Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie, a następnie oblepiaj je niewielkimi porcjami
mięsa. Grilluj ok. 15 minut, pamiętając o systematycznym obracaniu ich na ruszcie, by równomiernie się upiekły.