ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko według uznaniabułka czerstwa 1 sztukolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniapomidory z puszki 1 sztuksos pomidorowy 1 sztukczosnek według uznaniacebula 1,5 sztukmięso mielone 500 gramówbułka tarta według uznaniajajka 2 sztukWykonanie:Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor.Chwilę później namaczamy bułkę czerstwą w mleku.Mięso mielone mieszamy z jajkiem cebulką, czosnkiem pokrojonym w drobną kosteczkę i odsączoną z mleka bułką, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Formujemy z naszej masy małe kuleczki, które obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na oleju na małym ogniu, kotleciki muszą mieć złoty kolor.Uwagi:Sos który sporządzamy w moim wykonaniu w ogóle nie jest przyprawiany dla mojego maluszka w postaci pierwotnej jest najsmaczniejszy.Jak najbardziej kotleciki pasują do ziemniaczków, ryżu czy kaszy.Kotlety wychodzą bardzo soczyste i miękkie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!12 MiesięcyPotrawy z MięsaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: