Wykonanie
« Powrót  Opis:6 porcji po:304 kcal15,4
białka23g tłuszczu72 mg cholesterolu0 , 8 błonnika

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko według uznania
bułka czerstwa 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
pomidory z puszki 1 sztuk
sos pomidorowy 1 sztuk
czosnek według uznania
cebula 1,5 sztuk
mięso mielone 500 gramów
bułka tarta według uznania
jajka 2 sztukWykonanie:
Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na
oleju na złoty kolor.Chwilę później namaczamy
bułkę czerstwą w
mleku.
Mięso mielone mieszamy z
jajkiem cebulką,
czosnkiem pokrojonym w drobną kosteczkę i odsączoną z
mleka bułką, przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Formujemy z naszej masy małe kuleczki, które obtaczamy w
jajku i
bułce tartej.Smażymy na
oleju na małym ogniu, kotleciki muszą
mieć złoty kolor.Uwagi:Sos który sporządzamy w moim wykonaniu w ogóle nie jest przyprawiany dla mojego maluszka w postaci pierwotnej jest najsmaczniejszy.Jak najbardziej kotleciki pasują do ziemniaczków,
ryżu czy
kaszy.Kotlety wychodzą bardzo soczyste i miękkie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!12 MiesięcyPotrawy z
MięsaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: