ßßß Cookit - przepis na Kotleciki mielone

Kotleciki mielone

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
6 porcji po:
304 kcal
15,4 białka
23g tłuszczu
72 mg cholesterolu
0 , 8 błonnika
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko według uznania
bułka czerstwa 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
pomidory z puszki 1 sztuk
sos pomidorowy 1 sztuk
czosnek według uznania
cebula 1,5 sztuk
mięso mielone 500 gramów
bułka tarta według uznania
jajka 2 sztuk
Wykonanie:
Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Chwilę później namaczamy bułkę czerstwą w mleku.
Mięso mielone mieszamy z jajkiem cebulką, czosnkiem pokrojonym w drobną kosteczkę i odsączoną z mleka bułką, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Formujemy z naszej masy małe kuleczki, które obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na oleju na małym ogniu, kotleciki muszą mieć złoty kolor.
Uwagi:
Sos który sporządzamy w moim wykonaniu w ogóle nie jest przyprawiany dla mojego maluszka w postaci pierwotnej jest najsmaczniejszy.
Jak najbardziej kotleciki pasują do ziemniaczków, ryżu czy kaszy.
Kotlety wychodzą bardzo soczyste i miękkie.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
12 Miesięcy
Potrawy z Mięsa
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10545/Kotleciki-mielone