ßßß Cookit - przepis na Zielone minestrone

Zielone minestrone

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
sos pesto 2 łyżek stołowych
makaron orzo 150 gramów
fasolka szparagowa mrożona 200 gramów
groszek mrożony 200 gramów
marchewka 2 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
ziemniaki 6 sztuk
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić na ćwiartki, seler i marchew na dość grube plastry. Warzywa zalać litrem wody i gotować 20 minut, dodać fasolkę i groszek, a po 4 minutach wrzucić makaron, gotować do miękkości. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zupę rozłożyć na talerze, na wierzch położyć pół łyżki pesto i udekorować listkami bazylii
Uwagi:
Tą włoską zupę można przyrządzić też z cukinii, szparagów, bobu, brokułów oraz fasolki z puszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9418/Zielone-minestrone