Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
sos pesto 2 łyżek stołowych
makaron orzo 150 gramów
fasolka szparagowa mrożona 200 gramów
groszek mrożony 200 gramów
marchewka 2 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
ziemniaki 6 sztukWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić na ćwiartki,
seler i
marchew na dość grube plastry. Warzywa zalać litrem
wody i gotować 20 minut, dodać
fasolkę i
groszek, a po 4 minutach wrzucić
makaron, gotować do miękkości. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Zupę rozłożyć na talerze, na wierzch położyć pół łyżki pesto i udekorować listkami
bazyliiUwagi:Tą włoską zupę można przyrządzić też z
cukinii,
szparagów,
bobu,
brokułów oraz
fasolki z puszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: