Wykonanie
Kiedy zobaczyłam
ziemniaki w takiej formie na kilku blogach, koniecznie chciałam je zrobić. Aż przyszedł
olej Kujawski z
przyprawami i co więcej trzeba dodać? Sam
olej ma w sobie tyle smaku, że nie potrzeba żadnych więcej
ziół, czy przypraw :D
Składniki:ok. 5 średnich
ziemniakówsól,
pieprzZiemniaki obrać. Obieraczką pokroić na cienkie plasterki. Odcisnąć z nich
wodę papierowym ręcznikiem. ułożyć w naczyniu żaroodpornym przykładając plasterki do ścianek naczynia aż do środka. Butelkę z
olejem zamieszać i od razu polać
ziemniaki (zamieszać, żeby jak najwięcej
pomidorów mogło wypłynąć na
ziemniaki c: ). Posolić, popieprzyć. Zapiekać w 230 st. aż do zrumienienia wierzchu
ziemniaków.
ten przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.