Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
twaróg 250 gramów
margaryna 250 gramów
jajka 1 sztuk
pieczarki 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
marchewka 1 sztuk
groszek 2 łyżek stołowych
ser żółty 200 gramów
jajka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Nadzienie: oczyszczone
pieczarki drobno posiekać, a oczyszczoną
marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Oczyszczona
cebule drobniutko posiekać. Na rozgrzany na patelni
olej wrzucić pieczątki, dodać
cebule, a gdy
woda z
pieczarek odparuje, dodać
marchewkę i
groszek. oprószyć
sola oraz
pieprzem, wymieszać i zdjąć z ognia. Do ostygniętego farszu dodać
starty ser.Ciasto: przesiana
mąkę wymieszać z
twarożkiem, dodać roztopiona
margarynę,
jajko i szczyptę
soli. Wyrobić na gładkie jednolite ciasto. Rozwałkować i pokroić w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć po łyżce farszu i złożyć końce tak, aby powstałe zgrabne koperty. Każdą posmarować ubitym
jajkiem i
olejem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: