ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówtwaróg 250 gramówmargaryna 250 gramówjajka 1 sztukpieczarki 1 kilogramówcebula 2 sztukmarchewka 1 sztukgroszek 2 łyżek stołowychser żółty 200 gramówjajka 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Nadzienie: oczyszczone pieczarki drobno posiekać, a oczyszczoną marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Oczyszczona cebule drobniutko posiekać. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pieczątki, dodać cebule, a gdy woda z pieczarek odparuje, dodać marchewkę i groszek. oprószyć sola oraz pieprzem, wymieszać i zdjąć z ognia. Do ostygniętego farszu dodać starty ser.Ciasto: przesiana mąkę wymieszać z twarożkiem, dodać roztopiona margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrobić na gładkie jednolite ciasto. Rozwałkować i pokroić w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć po łyżce farszu i złożyć końce tak, aby powstałe zgrabne koperty. Każdą posmarować ubitym jajkiem i olejem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: