ßßß Cookit - przepis na Koperty warzywne

Koperty warzywne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
twaróg 250 gramów
margaryna 250 gramów
jajka 1 sztuk
pieczarki 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
marchewka 1 sztuk
groszek 2 łyżek stołowych
ser żółty 200 gramów
jajka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Nadzienie: oczyszczone pieczarki drobno posiekać, a oczyszczoną marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Oczyszczona cebule drobniutko posiekać. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pieczątki, dodać cebule, a gdy woda z pieczarek odparuje, dodać marchewkę i groszek. oprószyć sola oraz pieprzem, wymieszać i zdjąć z ognia. Do ostygniętego farszu dodać starty ser.
Ciasto: przesiana mąkę wymieszać z twarożkiem, dodać roztopiona margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrobić na gładkie jednolite ciasto. Rozwałkować i pokroić w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć po łyżce farszu i złożyć końce tak, aby powstałe zgrabne koperty. Każdą posmarować ubitym jajkiem i olejem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10161/Koperty-warzywne