Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata strzępiasta 1 sztuk
roszponka 250 gramów
endywia 0,5 sztuk
papryka 2 sztuk
pomidory 4 sztuk
chili 1,5 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 1 szklanek
cytryna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
miód 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone liście
sałaty porwać na mniejsze kawałki, Oczyszczone
papryki oraz
pomidory pokroić. Oczyszczone
chili pokroić w cienkie plasterki. Wyszorowaną, sparzona
cytrynę przekroić na pół. z jednej połówki wycisnąć sok, a drugą pokroić na cząstki.Sos: wymieszać
jogurt z
sokiem cytrynowym, doprawić
miodem, roztartym
czosnkiem,
sola oraz
pieprzem.Na talerzu ułożyć składniki surówki, polać sosem i posypać posiekana
natką. Obok ułożyć cząstki
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: