ßßß Cookit - przepis na Surówka z chili i miodem

Surówka z chili i miodem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sałata strzępiasta 1 sztuk
roszponka 250 gramów
endywia 0,5 sztuk
papryka 2 sztuk
pomidory 4 sztuk
chili 1,5 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 1 szklanek
cytryna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
miód 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone liście sałaty porwać na mniejsze kawałki, Oczyszczone papryki oraz pomidory pokroić. Oczyszczone chili pokroić w cienkie plasterki. Wyszorowaną, sparzona cytrynę przekroić na pół. z jednej połówki wycisnąć sok, a drugą pokroić na cząstki.
Sos: wymieszać jogurt z sokiem cytrynowym, doprawić miodem, roztartym czosnkiem, sola oraz pieprzem.
Na talerzu ułożyć składniki surówki, polać sosem i posypać posiekana natką. Obok ułożyć cząstki cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11791/Surowka-z-chili-i-miodem