ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 800 gramówfilet z karmazyna 600 gramówpapryka czerwona 2 sztukocet winny 120 mililitrówcukie 2 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychkromki chleba tostowego 2 sztuknatka pietruszki, gałązki 8 sztukkoperek, gałązki 8 sztukżółtka 4 sztukchrzan tarty 5 łyżek stołowychsok z cytryny 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie(ok.20minut), odcedzić. Oczyszczoną paprykę pokroić w drobniutką kostkę.Sos do sałatki ziemniaczanej: w miseczce wymieszać ocet, sól, pieprz i cukier, wlać olej, dodać paprykę i wymieszać.Chlebek tostowy drobno pokruszyć, dodać chrzan przyprawiony solą i pieprzem oraz posiekaną natkę i koperek, wymieszać.Umytą, osuszoną rybę pokroić na 12 kawałków i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na blasze, a każdy kawałek karmazyna posmarować mieszanką chleba, ziół i chrzanu. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.Wystudzone ziemniaki obrać i pokroić w plastry, wymieszać z sosem. Upieczoną rybę ułożyć na ogrzanym talerzu i podawać z sałatką ziemniaczaną. Gotowe danie udekorować plasterkami cytryny i gałązkami kopru.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 800 gramówfilet z karmazyna 600 gramówpapryka czerwona 2 sztukocet winny 120 mililitrówcukie 2 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychkromki chleba tostowego 2 sztuknatka pietruszki, gałązki 8 sztukkoperek, gałązki 8 sztukżółtka 4 sztukchrzan tarty 5 łyżek stołowychsok z cytryny 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie(ok.20minut), odcedzić. Oczyszczoną paprykę pokroić w drobniutką kostkę.Sos do sałatki ziemniaczanej: w miseczce wymieszać ocet, sól, pieprz i cukier, wlać olej, dodać paprykę i wymieszać.Chlebek tostowy drobno pokruszyć, dodać chrzan przyprawiony solą i pieprzem oraz posiekaną natkę i koperek, wymieszać.Umytą, osuszoną rybę pokroić na 12 kawałków i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na blasze, a każdy kawałek karmazyna posmarować mieszanką chleba, ziół i chrzanu. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.Wystudzone ziemniaki obrać i pokroić w plastry, wymieszać z sosem. Upieczoną rybę ułożyć na ogrzanym talerzu i podawać z sałatką ziemniaczaną. Gotowe danie udekorować plasterkami cytryny i gałązkami kopru.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: