ßßß
Cookit - przepis na Czerwony Leszek
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Czerwony Leszek
Składniki
Marchew
Jabłko
Oliwa z oliwek
Olej
Sok z cytryny
Ocet winny
Sól
Cukier
Pieprz
Natka pietruszki
Koperek
Wykonanie
Kolejna fajna nazwa... a
czemu
taka nazwa...trudno powiedzieć....surówka prosta wykonaniu i smaczna...polecam...Przepis z książki Kuchnia Polska..
4-5
marchewek
2-3 kwaskowate
jabłka
garść posiekanych
orzechów
(włoskie lub arachidowe) [nie dałam]3 łyżki
oliwy
lub dobrego
oleju
sok z cytryny
lub
ocet winny
Jamar
sól
,
cukier
,
pieprz
garść posiekanej
natki pietruszki
[
koperku
]
Marchewkę
i
jabłka
obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, od razu obficie skrapiając
sokiem z cytryny
. Wymieszać z
orzechami
, posiekaną
natką
i
oliwą
, doprawić do smaku
solą
i
cukrem
.Przepis z książki -Kuchnia Polska -Małgorzaty Caprari 2006
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/09/1467-czerwony-leszek.html
Przepisy powiązane
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY
Dwie marchewkowe surowki
Surówka z marchwi,jablka i kapusty
Surówka ze świeżej kapusty
Surówka z pora, jabłka i marchewki z macierzanką
Składniki powiązane (0)