Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa podwawelska 1 sztuk
ser z dziurami ementaler 1 plastry
czosnek 3 ząbki
bazylia 2 szczypta
pomidor 1 sztuk
ketchup 1 łyżek deserowych
musztarda sarepska 1 łyżek stołowych
cebula 4 plastry
papryka ostra 1 szczypta
curry 1 szczypta
masło 1 łyżek deserowychWykonanie:Laskę
kiełbasy podwawelskiej dzielimy na pół otrzymując w ten sposób dwie laski. Nacinamy każdą laskę
kiełbasy w 4 dość głębokie nacięcia tak abyśmy mogli w owe nacięcia nafaszerować
kiełbasę.
Kiełbasę odkładamy na bok. I zaczynamy na drobno siekać
cebulkę i ząbki
czosnku po czym je razem wymieszać.Kroimy
pomidora także na drobno.Rozgrzewamy patelnię
oliwą z oliwy,kładziemy
kiełbasy na patelnie zaczynamy smażyć . W czasie smażenia posypujemy
papryką ostrą lub słodką oraz
bazylią ,
curry {ok. 5 minut po nałożeniu na patelnię.}Przypiekamy z obu stron ,kiedy
kiełbasa zaczyna się złocić a nawet brązowieć dodajemy
pomidora ,
cebule oraz
czosnek. Dodajemy
ketchup oraz
musztardę. Kiedy dodaliśmy
ketchup i
musztardę natychmiast podnosimy patelnię z ognia i rozprowadzamy
ketchup i
musztardę które znajdują się na patelni aby rozpłynęły się po całej powierzchni.Kładziemy z powrotem na ogień i smażymy obracając z dwóch stron co jakiś czas{smażymy na nie wielkim ogniu}. Kiedy nacięcia zrobią się widoczne czyli rozwiną się dodajemy 1 łyżkę
masła . Kiedy laski
kiełbas usmażą się , kładziemy na talerz i i w dane otwory wkładamy kawałeczek
sera.W drugiej można wykorzystać usmażone
pomidory lub wg uznania.Uwagi:Oczywiście przyprawiać można w większej ilości ,
bazylia jest specyficzną przyprawą i
powiem szczerze nigdy jej dość.Autor: tankaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: lubie_supcio_potrawyData: 2011-06-16Spróbuję dzisiejszego wieczoru tego wiejskiego dania :) Mam nadzieję ze jest pyszne :) Smacznego wszystkim :)Autor: nieumiemgotowac1Data: 2010-07-21dzis sprobuje ale z mala modyfikacja- zamiast
keczupu dam przecie
pomidorowy dam znac czy smakowalo:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: