Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
fasola szparagowa 800 gramów
pomidor 500 gramów
natka pietruszki według uznania
olej 4 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
tymianek według uznania
czosnek według uznaniaWykonanie:
Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4-5 cm, opłukać, zalać wrzącą, osoloną
wodą z dodatkiem
cukru, gotować 25 minut bez przykrycia.
Fasolkę odcedzić.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na
oleju na jasnozłoty kolor. Wymieszać z
pomidorami i przyprawami, dusić 8 minuty często mieszając. Następnie włożyć
fasolkę i dusić jeszcze 5 minuty. Przed podaniem posypać posiekaną
natką pietruszki.Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: