ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa po prowansalsku

Fasolka szparagowa po prowansalsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola szparagowa 800 gramów
pomidor 500 gramów
natka pietruszki według uznania
olej 4 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
tymianek według uznania
czosnek według uznania
Wykonanie:
Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4-5 cm, opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować 25 minut bez przykrycia. Fasolkę odcedzić. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na oleju na jasnozłoty kolor. Wymieszać z pomidorami i przyprawami, dusić 8 minuty często mieszając. Następnie włożyć fasolkę i dusić jeszcze 5 minuty. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/341/Fasolka-szparagowa-po-prowansalsku