Wykonanie
            
Chilli con carne według przepisu mojej babci! :) Tak pyszne, że postanowiłam wziąć od babci przepis i (za jej zgodą oczywiście) wrzucić na bloga. Pierwszy raz zrobiłam je sama! Szybkie, proste, smaczne.Składniki:60 dag 
mięsa mielonego (w przepisie babci było 70, a ja w lodówce miałam tylko 55 :P )2 puszki 
pomidorów (krojonych)2 puszki 
czerwonej fasoli2 duże ząbki 
czosnku1 duża 
cebula2 czubate łyżeczki 
przyprawy do 
chilli con carne (gotowa mieszanka różnych przypraw, kuminu, 
cayenne itd)1 łyżeczka 
cukrusól, 
pieprz, 
olej do smażeniaPrzygotowanie:1) 
Cebulę drobno siekamy

2) Na 
oleju podsmażamy 
cebulę, dodajemy 
cukier, kiedy się podsmaży dodajemy 
mięso
3) Kiedy 
mięso już się usmaży dodajemy 
sól, 
pieprz i 
czosnek, podsmażamy, dodajemy 
pomidory
4) Na koniec dodajemy 
fasolkę i 
przyprawę
Trzymamy jeszcze na małym ogniu, żeby wszystkie składniki się połączyły i podgrzały. GOTOWE!
