Wykonanie
Chilli con carne według przepisu mojej babci! :) Tak pyszne, że postanowiłam wziąć od babci przepis i (za jej zgodą oczywiście) wrzucić na bloga. Pierwszy raz zrobiłam je sama! Szybkie, proste, smaczne.
Składniki:
60 dag
mięsa mielonego (w przepisie babci było 70, a ja w lodówce miałam tylko 55 :P )
2 puszki
pomidorów (krojonych)
2 puszki
czerwonej fasoli2 duże ząbki
czosnku1 duża
cebula2 czubate łyżeczki
przyprawy do
chilli con carne (gotowa mieszanka różnych przypraw, kuminu,
cayenne itd)
1 łyżeczka
cukrusól,
pieprz,
olej do smażenia
Przygotowanie:
1)
Cebulę drobno siekamy
2) Na
oleju podsmażamy
cebulę, dodajemy
cukier, kiedy się podsmaży dodajemy
mięso3) Kiedy
mięso już się usmaży dodajemy
sól,
pieprz i
czosnek, podsmażamy, dodajemy
pomidory4) Na koniec dodajemy
fasolkę i
przyprawęTrzymamy jeszcze na małym ogniu, żeby wszystkie składniki się połączyły i podgrzały. GOTOWE!