Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały 30 dekagramów
kasza kukurydziana 40 dekagramów
jajko 1 sztuk
olej według uznania
mleko 2 szklanek
woda 2 szklanek
sól według uznania
czosnek według uznania
koper siekany według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:Na gotujące się
mleko wlać rozprowadzoną zimną
wodą kaszę, stale mieszając, posolić i ugotować.
Ser przetrzeć przez sito lub 2-krotnie przepuścić przez maszynkę.
Olej rozetrzeć w misce z
żółtkami, dodać porcjami
ser, posolić do smaku i starannie utrzeć. Na koniec wymieszać lekko z ubitą z
białek pianą i przyprawami (zmiażdżony
kminek i
koperek). Masę wyłożyć na blachę lub naczynie ogniotrwałe, wysmarowane
olejem i wysypane tartą bulką. Zapiekać do skutku w gorącym piekarniku.
Kasze weg.Potrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: