Wykonanie
Przy okazji robienia pierogów z poprzedniego wpisu zostało trochę farszupowstały więc naleśniki ze
szpinakiem- można je przerobić na krokiety ale ja ograniczyłam sie do i tak już kalorycznych naleśników :)

Naleśniki2 szklanki
mąkiszklanka
mlekaszklanka
wody gazowanej2
jajkałyżeczka
oleju( zawsze zachowuje proporcje tyle ile
mąki tyle płynów)Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na mocno rozgrzanej patelni teflonowej już bez dodatku tłuszczu.Farsz

opakowanie
szpinaku mrożonegokostka
białego seraczosneksólpieprzSzpinak wrzucić na patelnie i podsmażyć do odparowania
wody, dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek lub
czosnek granulowany. Patelnie zdjąć z kuchenki ,
szpinak przełożyć do miski, dodać
twaróg i wymieszać dokładnie. Dodać
sól i
pieprz do smaku.Naleśniki smarować farszem niezbyt grubo żeby nie popękały w czasie zawijania. Zawijać w rulony lub składać w inny dowolny sposób. Gotowe naleśniki podsmażyć na złoty kolor.