ßßß
 
            
         Naleśniki2 szklanki mąkiszklanka mlekaszklanka wody gazowanej2 jajkałyżeczka oleju( zawsze zachowuje proporcje tyle ile mąki tyle płynów)Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na mocno rozgrzanej patelni teflonowej już bez dodatku tłuszczu.Farsz
Naleśniki2 szklanki mąkiszklanka mlekaszklanka wody gazowanej2 jajkałyżeczka oleju( zawsze zachowuje proporcje tyle ile mąki tyle płynów)Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na mocno rozgrzanej patelni teflonowej już bez dodatku tłuszczu.Farsz opakowanie szpinaku mrożonegokostka białego seraczosneksólpieprzSzpinak wrzucić na patelnie i podsmażyć do odparowania wody, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek lub czosnek granulowany. Patelnie zdjąć z kuchenki , szpinak przełożyć do miski, dodać twaróg i wymieszać dokładnie. Dodać sól i pieprz do smaku.Naleśniki smarować farszem niezbyt grubo żeby nie popękały w czasie zawijania. Zawijać w rulony lub składać w inny dowolny sposób. Gotowe naleśniki podsmażyć na złoty kolor.
opakowanie szpinaku mrożonegokostka białego seraczosneksólpieprzSzpinak wrzucić na patelnie i podsmażyć do odparowania wody, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek lub czosnek granulowany. Patelnie zdjąć z kuchenki , szpinak przełożyć do miski, dodać twaróg i wymieszać dokładnie. Dodać sól i pieprz do smaku.Naleśniki smarować farszem niezbyt grubo żeby nie popękały w czasie zawijania. Zawijać w rulony lub składać w inny dowolny sposób. Gotowe naleśniki podsmażyć na złoty kolor.