ßßß
 
            
         1 jajko1 szkl mleka1,5 szkl wody1 szkl mąki zytniej0,5 szkl mąki pszennejsólolejnadzienie250 g szpinakusólpieprzczosnek250 g sera białegoJajko rozmieszać z mlekiem i wodą, dodać mąkę szczyptę soli i 2-3 łyżki oleju, wymieszać ciasto.Usmażyć naleśniki.Szpinak udusić z czosnkiem i przyprawami, wystudzić, dodać pokruszony ser, wymieszać i nadziać naleśniki.
1 jajko1 szkl mleka1,5 szkl wody1 szkl mąki zytniej0,5 szkl mąki pszennejsólolejnadzienie250 g szpinakusólpieprzczosnek250 g sera białegoJajko rozmieszać z mlekiem i wodą, dodać mąkę szczyptę soli i 2-3 łyżki oleju, wymieszać ciasto.Usmażyć naleśniki.Szpinak udusić z czosnkiem i przyprawami, wystudzić, dodać pokruszony ser, wymieszać i nadziać naleśniki.