Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
dorsz wędzony 10 dekagramów
majeranek 1 łyżek stołowych
śmietana 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
bułka 8 sztuk
śliwka marynowana 2 sztukWykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Kromki
bułki przyrumienić w tosterze.
Jajka - po ostudzeniu w zimnej wodzie - przepołowić wzdłuż i wyjąć
żółtka.
Rybę drobno posiekać razem z
żółtkami, dodać
śmietanę,
majonez,
pieprz oraz
sól do smaku i wymieszać.
Białka ściąć odrobinę, żeby dobrze leżały, ułożyć na grzance, otwory po żółtkach wypełnić przygotowaną masą. Przybrać gałązkami zielonej
pietruszki i kawałeczkiem marynowanej
śliwki.Uwagi:
Dorsz wędzony lub gotowany, 8 małych kromek
bułki (
bagietki)Potrawy z JajPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: