ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane rybą

Jajka faszerowane rybą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
dorsz wędzony 10 dekagramów
majeranek 1 łyżek stołowych
śmietana 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
bułka 8 sztuk
śliwka marynowana 2 sztuk
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Kromki bułki przyrumienić w tosterze. Jajka - po ostudzeniu w zimnej wodzie - przepołowić wzdłuż i wyjąć żółtka. Rybę drobno posiekać razem z żółtkami, dodać śmietanę, majonez, pieprz oraz sól do smaku i wymieszać. Białka ściąć odrobinę, żeby dobrze leżały, ułożyć na grzance, otwory po żółtkach wypełnić przygotowaną masą. Przybrać gałązkami zielonej pietruszki i kawałeczkiem marynowanej śliwki.
Uwagi:
Dorsz wędzony lub gotowany, 8 małych kromek bułki (bagietki)
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1219/Jajka-faszerowane-ryba