ßßß
Cookit - przepis na Nadzionko
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Nadzionko
Składniki
Łopatka
Wątróbka
Bułka
Bułka tarta
Masło roślinne
Śmietana
Jajko
Sól
Pieprz
Natka pietruszki
Wykonanie
Nadzionko to rarytas dla wszystkich wyrafinowanych smakoszy. To idealna propozycja na obiad lub jako samodzielne danie. Taki samym nadzionkiem faszeruję udka.
Składniki:1 kg
łopatki
1/2 kg
wątróbki
1 i 1/2
bułki
1/2 szklanki
bułki tartej
masło roślinne
1 torebka kwaśnej
śmietany
7
jajek
sól
pieprz
dużo
natki pietruszki
Mięso
,
wątróbkę
i wcześniej namoczoną
bułkę
mielimy. Dodajemy
bułkę tartą
,
masło roślinne
,
jajka
,
śmietanę
,
natkę pietruszki
,
sól
,
pieprz
. Wąską blaszkę smarujemy
masłem
i wysypujemy
bułką tartą
. Do przygotowanej blaszki przekładamy nadzienie. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!
Źródło:
http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/12/nadzionko.html
Przepisy powiązane
Kotlety mielone z szynki wieprzowej
Kotlety mielone z szynki wieprzowej
Kotlety mielone z szynki wieprzowej
Kotlety mielone z szynki wieprzowej
Kotlety mielone z szynki wieprzowej
Składniki powiązane (0)