ßßß Cookit - przepis na Nadzionko

Nadzionko

nazwa

Wykonanie

Nadzionko to rarytas dla wszystkich wyrafinowanych smakoszy. To idealna propozycja na obiad lub jako samodzielne danie. Taki samym nadzionkiem faszeruję udka.
Składniki:
1 kg łopatki
1/2 kg wątróbki
1 i 1/2 bułki
1/2 szklanki bułki tartej
masło roślinne
1 torebka kwaśnej śmietany
7 jajek
sól
pieprz
dużo natki pietruszki
Mięso, wątróbkę i wcześniej namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy bułkę tartą, masło roślinne, jajka, śmietanę, natkę pietruszki, sól, pieprz. Wąską blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Do przygotowanej blaszki przekładamy nadzienie. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Źródło:http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/12/nadzionko.html