ßßß Cookit - przepis na Krem ziemniaczano-imbirowy z gruszką

Krem ziemniaczano-imbirowy z gruszką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszka 1 sztuk
kolendra swieża według uznania
oliwa 6 łyżek stołowych
pasta paprykowa 1 łyżek stołowych
ziemniaki 5 sztuk
imbir (2 cm)1 sztuk
szalotka 1 sztuk
kurkuma 0,5 łyżek deserowych
bulion warzywny 1,5 litrów
śmietana 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyciąć z gruszki małe kuleczki. Kilka gałązek opłukanej, oczyszczonej kolendry posiekać, wymieszać z oliwa oraz pikantna pasta. Do powstałej marynaty włożyć kuleczki z gruszki. Oczyszczone ziemniaki i imbir pokroić w kostkę, a szalotkę posiekać. Na oliwie podsmażyć szalotkę, imbir oraz ziemniaki, dodać kurkumę i zalać bulionem. Gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zmiksować na krem, dodać śmietanę i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Ponownie zagotować. Podawać zupę z kulkami marynowanej gruszki.
Uwagi:
Pastę paprykową można zastąpić pastą chilli.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10802/Krem-ziemniaczano-imbirowy-z-gruszka