ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogruszka 1 sztukkolendra swieża według uznaniaoliwa 6 łyżek stołowychpasta paprykowa 1 łyżek stołowychziemniaki 5 sztukimbir (2 cm)1 sztukszalotka 1 sztukkurkuma 0,5 łyżek deserowychbulion warzywny 1,5 litrówśmietana 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyciąć z gruszki małe kuleczki. Kilka gałązek opłukanej, oczyszczonej kolendry posiekać, wymieszać z oliwa oraz pikantna pasta. Do powstałej marynaty włożyć kuleczki z gruszki. Oczyszczone ziemniaki i imbir pokroić w kostkę, a szalotkę posiekać. Na oliwie podsmażyć szalotkę, imbir oraz ziemniaki, dodać kurkumę i zalać bulionem. Gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zmiksować na krem, dodać śmietanę i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Ponownie zagotować. Podawać zupę z kulkami marynowanej gruszki.Uwagi:Pastę paprykową można zastąpić pastą chilli.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: