Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
gruszka 1 sztuk
kolendra swieża według uznania
oliwa 6 łyżek stołowychpasta paprykowa 1 łyżek stołowych
ziemniaki 5 sztuk
imbir (2 cm)1 sztuk
szalotka 1 sztuk
kurkuma 0,5 łyżek deserowych
bulion warzywny 1,5 litrów
śmietana 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyciąć z
gruszki małe kuleczki. Kilka gałązek opłukanej, oczyszczonej
kolendry posiekać, wymieszać z
oliwa oraz pikantna pasta. Do powstałej marynaty włożyć kuleczki z
gruszki. Oczyszczone
ziemniaki i
imbir pokroić w kostkę, a
szalotkę posiekać. Na
oliwie podsmażyć
szalotkę,
imbir oraz
ziemniaki, dodać
kurkumę i zalać
bulionem. Gotować do momentu, aż
ziemniaki będą miękkie. Zupę zmiksować na krem, dodać
śmietanę i doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Ponownie zagotować. Podawać zupę z kulkami marynowanej
gruszki.Uwagi:Pastę
paprykową można zastąpić pastą
chilli.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: