ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomakaron lumaconi Pastalsole 300 gramówfilet z kurczaka 250 gramówcukinia 1 sztukczosnek 2 ząbkicebula dymka 2 sztukoliwa z oliwek 50 mililitrówśmietanka słodka Pilos 200 mililitrówmąka 1 szczyptasól według uznaniapieprz według uznanianatka pietruszki według uznaniaWykonanie:Oczyszczone mięso pokroić w małą kostkę i oprószyć solą oraz pieprzem. Umyta cukinie pokroić w słupki, a oczyszczony czosnek i cebule pokroić w plastry. Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmażyć kurczaka, po 10 minutach dodać cukinię, czosnek i cebulę i smażyć jeszcze przez chwilę. Całość oprószyć szczypta mąki, zalać śmietanka i wymieszać. Przyprawić do smaku sola oraz pieprzem. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy. Osączony dodać do przygotowanego sosu, wymieszać, rozłożyć na talerze i przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: aish 5Data: 2011-11-26uwielbiamy i polecamyAutor: p-aData: 2011-02-18Jedno z najlepszych dań jakie jadłam!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: