ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomakaron garganelli paglia & fieno Combino 200 gramówwłoska szynka Dulano w plastrach według uznaniaśmietanka słodka Pilos 200 mililitrówser pleśniowy Gorgonzoli Bluedino 100 gramównatka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkioliwa z oliwek terra di Bari według uznaniamąka 1 szczyptasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Szynkę pokroić w paski i podsmażyć z rozgniecionym czosnkiem na oliwie z oliwek, przyprószyć równomiernie dużą szczyptą mąki, zalać śmietaną i wymieszać. Dodać rozdrobniony na kawałki ser pleśniowy, doprawić solą i pieprzem.Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy z oliwek, osączyć i podać do przygotowanego sosu, dokładnie wymieszać i przed podaniem posypać natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemKomentarze:Autor: ewka & przemekData: 2010-10-30pyszne ! idealna potrawa na osobiste uroczystości ;DAutor: FloressData: 2008-12-20superDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: