Wykonanie
Święta, święta i po świętach. W
sumie to nawet i dobrze, bo ile można ;p Zapewne lodówki nadal pękają w szwach. Dlatego mam dla Was propozycje na wykorzystanie pozostałego
mięska.

opakowanie
ciasta francuskiego200g
mięsa z rosołu, lub innego, dowonego
mięsa (u mnie
pierś kurczaka)
cebulaząbek
czosnkuoliwasól i
pieprzZaczynamy od przygotowania farszu. Ugotowane
mięso dzielimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do
mięsa.Na patelni rozgrzewamy
oliwę.
Cebulę i
czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię i podsmażamy ok. 5 minut. Gdy ładnie się przyrumienią, dodajemy do
mięsa, przyprawiamy
solą i
pieprzem i dokładnie mieszamy.

Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni.
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w kwadraty, mniej więcej 5x5cm. Na środka każdego nakładamy niewielką ilość farszu, składamy na pól, tak aby powstał trójkąt.Gotowe paszteciki układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut. Podajemy po wystygnięciu.

