ßßß
opakowanie ciasta francuskiego200g mięsa z rosołu, lub innego, dowonego mięsa (u mnie pierś kurczaka)cebulaząbek czosnkuoliwasól i pieprzZaczynamy od przygotowania farszu. Ugotowane mięso dzielimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa.Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię i podsmażamy ok. 5 minut. Gdy ładnie się przyrumienią, dodajemy do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w kwadraty, mniej więcej 5x5cm. Na środka każdego nakładamy niewielką ilość farszu, składamy na pól, tak aby powstał trójkąt.Gotowe paszteciki układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut. Podajemy po wystygnięciu.
