Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
szpinak 500 gramów
filety z piersi kurczaka 1 kilogramów
przyprawa do kurczaka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony, posiekany
czosnek podsmażyć na
oliwie. Dodać oczyszczony, osączony
szpinak. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i dusić o. 8 minut. Umyte, osuszone
mięso rozbić na cienkie prostokąty. Farsz
szpinakowy nałożyć wzdłuż krawędzi prostokątów i zwinąć. Roladki zawinąć w folie aluminiową, włożyć do naczynia żaroodpornego (można podlać
bulionem warzywnym) i piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem roladki pokroić w poprzeczne plastry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: