ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczosnek 3 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychszpinak 500 gramówfilety z piersi kurczaka 1 kilogramówprzyprawa do kurczaka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony, posiekany czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać oczyszczony, osączony szpinak. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i dusić o. 8 minut. Umyte, osuszone mięso rozbić na cienkie prostokąty. Farsz szpinakowy nałożyć wzdłuż krawędzi prostokątów i zwinąć. Roladki zawinąć w folie aluminiową, włożyć do naczynia żaroodpornego (można podlać bulionem warzywnym) i piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem roladki pokroić w poprzeczne plastry.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: