ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegooliwa 3 łyżek stołowychprzyprawa do kurczaka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniapiersi z kurczaka 4 sztukkapary - słoiczek 1 sztukpomarańcze 3 sztukWykonanie:Wymieszać łyżkę oliwy z przyprawą, solą oraz pieprzem i ta marynata natrzeć piersi z kurczaka. Odstawić na 30 minut, a potem obsmażyć na suchej patelni. Włożyć do piekarnika na 15 minut nagrzanego do 180 stopni. Obranym pomarańczom usunąć białą błonkę. 2 owoce pokroić w grube plastry, a 3 owoc zmiksować, dodając 2 łyżki oliwy, szczyptę soli, pieprzu i kilka kaparów. Po wyjęciu mięsa z piekarnika pokroić piersi ukośnie na plastry, przełożyć plastrami pomarańczy i polać sosem pomarańczowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: