ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoudka kurczaka 4 sztukczosnek 2 ząbkiprzyprawa do kurczaka 1 łyżek stołowycholiwa 3 - 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone udka natrzeć solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Włożyć udka do miseczki, przykryć i na 5 h wstawić do lodówki. Na blasze rozsmarować oliwę. Udka posypać przyprawą do kurczaka, ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Mniej więcej po 10 min, kiedy kurczak zacznie się rumienić, obniżyć temperaturę do 100 stopni i piec do chwili, aż mięso będzie całkiem miękkie ( ok. 60 min). Od czasu do czasu polewać je sosem z dna brytfanny. Podawać z ziemniakami lub z pieczywem oraz sezonową surówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: