Wykonanie
SKŁADNIKI / 2 porcje
oliwa z oliwekcebula, 1/2 szt.
czosnek, 2 ząbkisuszone
chili, 1 szt.chorizo, 100 gżółta
cukinia, 100 g
kasza pęczak, 150 g
bulionżółta
fasolka, 100 g
pomidory żółte, 150 g
sól,
pieprznatka pietruszki, 1/2 pęczkaSPOSÓB PRZYGOTOWANIANa
oliwie zeszklić drobno posiekane:
cebulę,
czosnek i
chili. Z chorizo ściągnąć flak.
Kiełbasę przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki. Wrzucić do garnka. Chwilę póżniej dodać
cukinię, pokrojoną w ten sam sposób. Smażyć 3-4 minuty. Całość przełożyć na talerz.Do tego samego garnka wsypać
kaszę. Wlać
bulion. Tylko tyle, aby przykrywał
kaszę. Przeprawić
solą i
pieprzem. Po 5 minutach od zagotowania, dodać pokrojoną na 3 centymetrowe kawałki
fasolkę. Zmniejszyć ogień. Gotować, co jakiś czas dolewając
bulion.Kiedy składniki będą prawie gotowe, dodać grubo pokrojone
pomidory. Po chwili wrzucić chorizo i
cukinię. Wymieszać. Gotować do momentu kiedy
pomidory zaczną się lekko rozpadać. Dodać posieką
pietruszkę. W razie potrzeby ponownie przyprawić.