Wykonanie

Dzień dobry kochani. Mam dla was dzisiaj przepis na cudowne w smaku naleśniki. Ostatnio mój syn zażyczył sobie naleśniki w wersji wytrawnej, bo w
sumie cały czas je robię na słodko. No to tak oto powstał pyszny obiad. Taki kombinowany. Do końca nie wiedziałam co z tego wyjdzie, ale
mogę wam polecić ten przepis, jest naprawdę pysznie.Danie jest bardzo syte i można je przygotować na wiele sposobów, nie tylko z
mięsem. Można wykorzystać same warzywa, dodać
ryż czy
kaszę. Możecie tutaj się zainspirować i tworzyć.Życzę wam cudownego dnia i smacznego.Składniki:naleśniki- 250 ml
wody- 250 ml
mleka- 3
jajka- szczypta
soli- łyżka
cukru- 300 g
mąki pszennej-
olej kokosowy do smażenia (Woj-Len)farsz- 500 g mielonego (pół drobiowego i pół wieprzowego)- 1 mała
cukinia- 4
pieczarki- 1
cebula- 1
papryka-
sól,
pieprz- puszka
pomidorów- 100 g
sera żółtegoNaleśniki - do miski wbijamy
jajka i miksujemy je ze szczyptą
soli. Dodajemy pozostałe składniki -
mleko,
wodę,
cukier i
mąkę i mieszamy, aż składniki się ze sobą połączą.Rozgrzewamy patelnię z odrobiną
oleju kokosowego i smażymy naleśniki.Farsz -
mięso mielone doprawiamy
solą i
pieprzem i przesmażamy je na patelni.
Cukinię i
pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do
mięsa.
Cebulę kroimy w kostkę, tak samo
paprykę i również dodajemy do
mięsa. Wszystko razem dusimy przez 15-20 minut. Na koniec dodajemy
pomidory z puszki i jeszcze chwilkę gotujemy. Przyprawiamy.Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zawijamy. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym
żółtym serem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut.