Dość szybkie i bardzo smaczne pulpety drobiowe skąpane w sosie musztardowym. Przepis z mniammniam.com .Składniki :500 g drobiowego mięsa mielonego ( można użyć innego np. wieprzowego )mała cebula1 jajko1 czerstwa kajzerka3 ząbki czosnkusól, pieprz2 łyżki mąkiolej do smażeniaSkładniki na sos :1/2 L bulionu ( u mnie woda )1/4 szklanki słodkiej śmietanki1 łyżka mąki1 łyżka musztardyszczypiorekKajzerkę zalewamy mlekiem, odstawiamy.W misce umieszczamy mięso. Dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą z namiaru mlekabułkę, jajko, doprawiamy pieprzem i solą. Wyrabiamy. Z mięsa formujemy pulpety., obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju na rumiano ze wszystkich stron.Do pulpetów wlewamy bulion, powinny być nim przykryte jeśli jednak nie będą należy dolać wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut.Śmietankę mieszamy dokładnie z mąką i musztardą. Dodajemy szczyptę soli, dolewamy kilka łyżek gorącego bulionu. Chodzi o to aby zahartować śmietanę i aby nam się nie zważyła. Następnie wlewamy do pulpetów cały czas mieszając. Gotujemy jeszcze 5-10 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.Smacznego :)